Ik ben een toegewijde beoefenaar van holistische geneeskunde. Ik hou ervan patiënten in staat te stellen hun lichaam te begrijpen en de zachte kracht van de geneeskunst te ontdekken. 

Als HBO medisch gediplomeerd reflexzonetherapeut en coach ben ik een echt bruggenbouwer tussen de holistische en westerse geneeskunde en tegelijkertijd een veilige en verzorgende sfeer te bieden om te genezen.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe behandelingen en therapieën om in mijn praktijk te integreren en ben van mening dat voortdurend leren belangrijk is voor elke goede therapeut.

DIENSTEN

In de praktijk kan je terecht voor klachten als stress en vermoeidheid maar ook voor pijnklachten en andere klachten waardoor je niet lekker in je vel zit. Benieuwd of jouw klachten ook met reflexzonetherapie verholpen kunnen worden? Neem gerust even vrijblijvend contact op met de praktijk via email: info@reflexzonetherapieruta.nl of telefonisch via: 06- 823 894 68

Reflexzonetherapie.jpg

REFLEXZONETHERAPIE

Voetreflextherapie ook wel reflexzonetherapie genoemd is een eeuwenoude vorm van drukpuntmassage. De werking verloopt via het zenuwstelsel. Elke voetzone correspondeert met een specifiek deel van je lichaam.  Door stimulatie (massage) van een specifieke voetzone wordt er een prikkel gestuurd naar het desbetreffende deel van het lichaam. Het doel van de behandeling is creëren van intense ontspanning waarbij voedingsstoffen beter opgenomen worden en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Ook wordt de balans in het lichaam verbetert door middel van de prikkeloverdracht. De behandeling in de praktijk wordt niet als pijnlijk ervaren en het kietelt ook niet.

Naamloos.png

COACHING

Dagelijks krijgen we veel prikkels te verwerken. Ons gezin, het werk, familie, vrienden. Daarnaast wil je graag leuke dingen doen, er fit en gezond uit zien. Maar wat als alles even teveel voor je wordt. Je hebt geen energie meer en het lukt je niet meer te genieten van de mooie dingen.  Neem gerust even contact op met de praktijk zodat we samen kunnen onderzoeken wat jij nodig hebt om weer vol energie te kunnen genieten van het leven.

Woon je niet in de buurt? Geen probleem we kunnen de coaching ook telefonisch of via Skype organiseren.

BLIJF NIET LANGER LOPEN MET JE KLACHTEN

Pijn.jpg

HEB JIJ LAST VAN SPIER- OF GEWRICHTSKLACHTEN?

Vaak  is stress de hoofdoorzaak van spier- en gewrichtsproblemen. We vragen vaak teveel van onszelf waardoor we ons lichaam overbelasten. Dit kan resulteren in pijnklachten. Ook kan overmatig of verkeerd sporten zorgen voor klachten. Klachten die met voetreflextherapie verholpen kunnen worden zijn:

  • Spierblessures

  • Gewrichtsklachten

  • Reumatische klachten

  • Zenuwpijnen

Maak een Intake afspraak in de praktijk en ontdek hoe reflexzonetherapie jouw klachten kan verhelpen.

Niet lekker in mijn vel.jpg

HOOFDPIJN EN MIGRAINE

Heb jij regelmatig last van hoofdpijn?


Stress kan een oorzaak zijn. Maar het kan ook zijn dat je hormonen uit balans zijn. Drink je voldoende? Komt je hoofdpijn vanuit je nek of juist vanuit je slapen of voorhoofd?


We hebben allemaal wel eens last van hoofdpijn. Maar wat als je zo vaak last van hoofdpijn of migraine hebt dat je niet meer kan functioneren?

Wil jij aan de slag om de oorzaak te achterhalen en reflexzonetherapie inzetten om jouw klachten aan te pakken?

Plan dan nu een eerste Intake afspraak.

shutterstock_211161775.jpg

SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN

Vaak last van een opgeblazen gevoel? Is je stoelgang onregelmatig?

Je gezondheid ligt in je darmen wordt er ook wel gezegd. Vanuit de oosterse geneeskunde is de link tussen de hersenen en de rest van het lichaam al heel lang bekend maar ook de reguliere geneeskunde ontdekt steeds meer het belang van een goede darmgezondheid.


Uiteraard is gezonde voeding en de juiste mate van beweging belangrijk. Daarnaast is reflexzonetherapie een uitstekende manier gebleken om op natuurlijke wijze je spijsvertering te verbeteren.

Maak nu een intake afspraak en werk aan een goede darmgezondheid!

 
shutterstock_162003302.jpg

KINDERWENS

Wanneer je een kinderwens hebt maar een zwangerschap uitblijft door vruchtbaarheidsproblemen is dit erg stressvol.

 

Met 20 jaar ervaring als ervaringsdeskundige en als therapeut/coach help ik je graag wanneer je reflexzonetherapie/voetreflextherapie wilt inzetten om je vruchtbaarheid te optimaliseren.

*De behandelingen in deze praktijk zijn ook aan te bevelen ter ondersteuning van een medisch traject IUI/IVF/ICSI.

Bekijk het Fertility Program

Ja ik wil hulp bij het optimaliseren van mijn vruchtbaarheid!

shutterstock_54334183.jpg

ZWANGERSCHAPSKLACHTEN

Een zwangerschap is een bijzondere tijd in het leven van een vrouw. Als je last hebt van zwangerschapsklachten zoals angsten, slaapproblemen, misselijkheid, stress, bekkenklachten of je wilt je op een ontspannen manier voorbereiden op de bevalling, neem dan contact op.

Onze praktijk is gespecialiseerd in fertiliteit/ zwangerschap en wordt al jaren aanbevolen door gynaecologen en verloskundigen.

Hoe fijn zou het zijn als je kan zonder klachten kan genieten van je zwangerschap?

shutterstock_143940736.jpg

STRESS - EN BURNOUT KLACHTEN

In de huidige maatschappij worden we overspoeld door prikkels en verplichtingen die we onszelf en elkaar opleggen. Stress in een onderdeel van ons leven waaraan we niet ontkomen. Maar wanneer we zorgen dat we in balans blijven door op tijd te ontspannen kunnen we klachten voorkomen. Reflexzonetherapie wordt ten zeerste aangeraden bij stress en Burnout.

Ik wil weer echt kunnen ontspannen!

 

CONSULT PLANNEN

Zou je graag je klachten op natuurlijke wijze in onze praktijk willen aanpakken? Plan dan nu je afspraak.

INTAKE CONSULT

Tijdens de intake maken we kennis en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook krijg je je eerste behandeling. Is er een wederzijdse klik dan plannen we een vervolgafspraak.

Kosten Intake consult: 90 euro.

 

De praktijk voldoet aan hoge opleidingseisen waardoor de meeste zorgverzekeraars de behandelingen vergoeden vanuit de aanvullende verzekering

VERVOLG CONSULT

Na de Intake volgt er op basis van een persoonlijk behandelplan een vervolgconsult. Reflexzonetherapie en adviezen worden ingezet om je klachten aan te pakken.

Kosten Vervolg consult: 75 euro

COACHING

Soms loop je vast in het leven door mentale en/of lichamelijke overbelasting. Ik help jou graag om de balans te hervinden zodat je weer positief en vol energie in het leven staat.

Kosten coaching: 75 euro

Woon je niet in de buurt? Dan is het ook mogelijk om telefonisch of via Skype een coachinsessie boeken.

©2020 by Reflexzonetherapie Ruta